divendres, de juliol 08, 2005

Informació per als ondarencs

CANFALI MARINA ALTA

Colla de Dolçainers i Tabals d'Ondara

Amb este escrit volem, formalment, donar-nos a conéixer a tot el nostre veïnat i igualment contar-los com hem arribat fins ací.

Fa dos anys vam tindre amb l'Edil de Cultura, diverses entrevistes a fi d'exposar-li que teníem intenció de crear una Colla de Dolçaines i Tabals, formada per gent del nostre poble, amb la intenció que amb el temps siga una Colla gran, on tinguen cabuda totes aquelles persones que se senten interessades en estos instruments. En aquell moment, érem 14 persones, ara en som 22 i, gent aprenent que s'integrarà gradualment al conjunt de la colla. Per això, necessitàvem com a mínim un conveni de col·laboració mútua amb l'Ajuntament, que ens donara la seguretat per a afrontar els gastos que necessàriament cal cobrir mensualment. No ens va ser possible arribar a un acord, la seua oferta (10 actuacions per 3.000 euros) ens era imposible d'acceptar, ja que no podíem cobrir les despeses. Posteriorment, tampoc vam poder tancar un acord: nosaltres proposàvem 6 actuacions (i 1 de regal) per 3.000 euros però, també al MI Ajuntament se li va fer impossible acceptar-lo.

Vam poder subsistir eixe estiu amb l'ajuda inestimable dels Júniors, de les comissions de la Soledat i el Crist ,el Partit Socialista, La Colla de Dimonis La Mulafera i el Festacarrer. Gràcies a tots ells. Pel novembre del mateix any va nàixer una associació creada pels membres de la Colla i mares i pares dels més xicotets que va començar els tràmits per a legalitzar la colla, actualment ja està fins i tot, federada. La Unió Musical ha col·laborat en el que ha pogut però no pot fer-se càrrec de totes les despeses que hem de cobrir mensualment i que finalment hem aconseguit gràcies als diners que es cobra per actuació, ja que cap membre d'esta Colla percep ni un Euro per eixir a tocar.

Vam presentar la documentació en el consistori Municipal, per a vore si ens concedien una subvenció, per ser associació sense ànim de Lucre, però no vam obtindre resposta, la tornarem a presentar enguany.

El 9 d'octubre passat vam ser contractats per l'Edil de Cultura, però es va produir una confusió respecte a les cançons que vam interpretar, ja que van ser confoses amb altres, el títol de les quals no eren del grat dels Srs. regidors assistents a l'acte. Una vegada aclarida la confusió se'ns va demanar disculpes pels comentaris abocats sobre el particular.

Al desembre ens transmet L'Edil de Cultura que tampoc per al 2005 pot haver-hi conveni de col·laboració. Pareix que no tenen pressupost, però que ens telefonaran quan necessiten una colla. Efectivament, vam eixir a tocar Nadalenques, i amb el patge del Rei Mag. No va poder ser per a la Cavalcada de Reis, quan ens van cridar el 30 de desembre (ens va saber greu, ja que la nostra il·lusió és tocar en el nostre poble), ja teníem compromís per a eixir a la mateixa però en La Xara (als que donem les gràcies per haver-nos contractat). Com recordaran els que van vore La Cavalcada d'Ondara van eixir dos dolçainers i un tabal de fora del nostre poble. Des de llavors i des del nostre Ajuntament ja ningú ens ha tornat a telefonar.

Enguany, hem eixit en la processó del Corpus i el pròxim 9 de juliol eixirem a la Soledat, i també a les festes de La Xara (gràcies de nou a tots ells).

Igualment fem partícip a tots que el pròxim 10 de setembre, tindrà lloc a Ondara el VII Aplec de la Federasio de Colles de Dolçaines i tabals de La Comunitat Valenciana, Esperem l'arribada de les Colles de tota la Comunitat, per la qual cosa invitem a tots a disfrutar d'este dia i de tota la festa que estem preparant per a esta ocasió, de moment única en la comarca.

Esperem seguir sufragant els nostres gastos gràcies a tots els que ens contracten, sense ells no podríem seguir.

Hem inserit la nostra última foto. Com voran ja en som molts, estem molt contents, d'haver arribat a on volíem FORMAR UNA COLLA DE DOLÇAINES I TABALS, practiquem i fomentem cultura, ("la música també és cultura"), que vaja creixent, que sone cada dia millor i que cree escola, i a tot açò s'afegeix que tenim el privilegi de comptar amb dos mestres d'Ondara i de luxe, Josep Alemany i Albert Llobell.

Gràcies a totes les persones d'Ondara, pels vostres aplaudiments al nostre pas, és el millor reconeixement al nostre treball. TELÈFON DE CONTACTE:654485909.