dimarts, d’agost 02, 2005

SOLIDARITAT AMB EL FESTACARER D’ONDARA

ANNANOTÍCIES (31/07/2005)


És admirable el que està passant amb el Festacarrer d’Ondara. Els col·lectius del Fermall, d’Ondara colla de dolçaines i tabals, colla de dimonis la Mulafera i el grup de bvalls i dances de l’Ocell, que fan costat a l’Associació Cultural Ocell en l’esforç d’aconseguir que enguany continue fent-se el Festacarrer, malgrat l’intent de l’ajuntament del PP de carregar-se’l, han iniciat una campanya per a obtenir els diners suficients per a la realització, sota mínims, del Festacarrer. Amb eixa finalitat posaran a la venda samarretes, serigrafies de Joan Castejon, busquen aportacions a titol individual i el que falte, si falta, esten disposats a posar-ho del fons de l’associació. És encoratjador comprovar que encara la gent te capacitat de mobilització, però, a la vegada, és lamentable haver de fer-ho per defensar activitats que haurien de ser plenament assumides amb total normalitat per tots els partits polítics i potenciades per les institucions.
Paral·lelament dimecres passat, membres de les associacions i col·lectius ja citats abans, junt amb representants polítics municipals del BLOC i del PSPV-PSOE, presentaren, en roda de premsa, la relació dels 280 primers signants del manifest del Festacarrer. La favorable resposta d’adhesionsal manifest i la representativitat i rellevància de molts dels signants demostra la bona valoració que es té del Festacarrer. Entre les adhesions s’hi troben músics com Al Tall, Lluís Llach, Mª del Mar Bonet, Urbàlia Rurana, Sonadors de la guaita, Música Nostra, Gozategi, Treixadura,…, col·lectius com el de Músics i cantants en valencià, l’Associació d’actors i actrius professionals valencians, .. i representants polítics valencians al més alt nivell (Vicent Sarrià, Glòria Marcos, Enric Morera, Agustí Cerdà, Pasqual Mollà, Isaura Navarro, Pepa Chesa, Ana Noguera,…), diferents membres del Consell Valencià de Cultura, professors universitaris, etc
La favorable resposta anima els organitzadors a seguir endavant. La relació completa de les primeres 280 adhesions, així com l’avanç de la programació del Festacarrer, el text del manifest per si us voleu adherir i les notícies generades, les podeu trobar a la pàgina weeb del Festacarrer: http://festacarrer.blogspot.com.
Fem extensiva la invitació dels organitzadors a trobar-nos eixe cap de setmana a Ondara.