dimecres, d’agost 03, 2005

Ocell, Fermall, la Colla de Dolçains d’Ondara, BLOC i PSPV reafirmen l’esperit de continuitat del Festacarrer

CANFALI MARINA ALTA (30/07/2005)

La X edició ha segut organitzada sense suport municipal els dies 9 i 10 de setembre


Les associacions Ocell, Fermall, d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals i els grups municipals del BLOC i PSPV, han reafirmat l’esperit de continuitat del Festacarrer, que ha segut organitzada sense suport municipal els dies 9 i 10 de setembre.

El Festacarrer, que arriba a la seua X edició, va ser presentat el dimecres per estos col.lectius, qui van criticar la decisió presa per l’equip de govern per retirar la financiació directa de l’esdeveniment, i englobar-la dins del programa d’ajudes a les associacions, a qui es requereix per accedir una subvenció la presentació d´una memòria de l’activitat a portar a cap.

Segons la representant de l’Associació Cultural Ocell, Auro Giner, “volem fer constar la nostra intenció de fer continuar el Festacarrer, perque ens agrada amb independència de qui mane pese a que per alguns polítics ja no es una prioritat cultural del poble”. En estes sentit va destacar que “es curiós que l’alcalde anunciara el 4 de novembre passat que l’Ocell anava a organitzar el Festacarrer per tal d’arreplegar mes subvenció i després haver-lo deixat sense pressupost”.

Giner va explicar també que la present edició te un pressupost d’eixida de 15.000 euros, que seràn financiades per les associacions compareixents, donat que es un cas especial i els grups han reduït al mínim els costos.
La representant de Ocell va dir també que “anem a fer lo possible per que en un cap de setmana la nostra cultura mes popular i pròpia de les nostres arrels permaneixca en Ondara, perque creguem que es molt positiu pel poble”.

Per la seua part, el secretari local del BLOC, Xavi Pons, va fer qualificar la mesura de l’equip de govern de “irresponsabilitat política, que es la prova del poc suport municipal a la cultura del poble, en quan l govern municipal està fent una política cultural nula, pròpia de l’España cañí”

El portaveu del grup nacionalista va volar donar un suport explícit a les Associacions l’Ocell i el Fermall per que, segons ell, “el festacarrer ompli els nostre carrers i dona riquesa al poble, i la prova està en que en eixes dades els establiments es queden sense places d’allojament”.

La regidora del PSPV, Angels Vives, ha donat també el recolçament al Festacarrer, ha posat el seu grup a disposición per fer lo que hi haga a l’abast per mantindrer-lo a Ondara, i ha animat a la gent per que participe mes que mai en aquesta edició, per tal de que, segons ha dit “la falta de suport públic no perjudique una festa que ha conseguit donar a coneixer en nom d’Ondara per tot el país”. En este sentit ha manifestat que “no s’enten com qui diu constantment que Ondara es un poble de serveis, tanque este esdeveniment que tant ha donat a coneixer el municipi, i està completament justificada per la rel.levancia social i econòmica”.

Preguntats sobre si pensaven acollir-se a la convocatoria de l’Ajuntament per les activitats de les associacions, la portaveu socialista ha contestat que “de poc serveix dir que presenten propostes si desprès no es dona res, perque l’any abans alguns ho van demanar i no sel’s va donar”. Aquesta afirmació va estar recolçada per la representant de la colla de dolçainers, Maria Josep Pedro, qui ha dit que “ho van demanar i ni tan sols ens van contestar”.

Els organitzadors del X Festacarrer han aportat també una llista de mès de 300 adhesions personals i de col.lectius. Entre aquestes destaquen personalitats del mon polític com el Secretari General del BLOC, Enric Morera, la coordinadora General d’EUPV, Glòria Marcos, la diputada a Madrid d’aquesta formació, Isaura Navarro, el secretari d’organització del PSPV, Vicent Sarrià entre altres; personalitats de la cultura com Vicent Álvarez del Conselle Valencià de Cultura, els cantants Maria del Mar Bonet, Lluís Llach, i Miquel Gil, o el grup Al Tall entre altres.

2 Comments:

At 1:48 p. m., Anonymous Anònim said...

haurieu de donar-li les gracies al ajuntament d´ondara per llevar-vos la subvencio pera donar-vos conter de lo que podeu fer sense diners.si eixe esperit de lluita i ganes de fer coses ho haguereu tingut abans....."otro gallo cantaria" pero clar, es molt mes comodo que l´ajuntament pague i nosaltres a gaudir....qui algo vol, algo li costa. aixo vos servira de lliço pera altres activitats ja que hi han altres associacions que tambe deurien de rebre diners....no de festacarrer viu Ondara. Em pareix acertada la decisio del ajuntament i acertada la vostra exceptuant les critiques continues i partidistes al ajuntament...tot siga arreplegar vots. recolçament a la organitzacio pero un zero pera als partits per intentar buscar vots i criticar en una activitat pera tot el poble encara que jo no estiga d´acord amb ella pera la respete.

 
At 3:51 p. m., Anonymous Anònim said...

No és just que una associació com l'Ocell tinga que costejar dels seus fons(si fa falta)el Festacarrer.
Recorda que l'any passat Ximo va eixir parlant i dient que era una gran festa i patatín-patatán,omplint-se la boca de glòria,i enguany que és el 10 aniversari sen foten de tot com a bons peperos que son.
Aquesta gent és blavera i antivalenciana,no volen res valencià,ni cultura,ni res de res.
No m'extranyaria que d'ací uns anys parlaren castellà,no em sorprendria.
FORA EL PP D'ONDARA
VOLEM PARTITS QUE ESTIMEN LA CULTURA I EL FESTACARRER!!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home