dimarts, d’agost 02, 2005

Els artistes del Festacarrer renuncien a cobrar per a alleujar els costos del certamen

Vilaweb (02/08/2005)

El festival tradicional se celebrarà sense ajuda municipal per primera vegada en 10 anys. PSOE i Bloc acusen el govern del PP de practicar «la cultura de l'Espanya castissa»

El 9 i 10 de setembre els carrers d'Ondara tornaran a omplir-se de sons i espectacles tradicionals. Però el Festacarrer, un dels festivals de cultura tradicional més important del País Valencià, tindrà enguany un significat molt especial al no tindre enguany cap suport de l'ajuntament.
Estem indignats al veure el poc suport que la cultura tradicional rep en este poble. La política cultural d'Ondara és la de l'Espanya castissa. L'equip de govern (del PP) només subvenciona els actes del seu grat, i polititzar la cultura és quelcom horrorós. Així de contundents es van mostrar Xavi Pons, portaveu municipal del Bloc, i Àngels Vives, del PSPV, a l'opinar sobre la decisió del Consistori d'Ondara de retirar la subvenció al Festacarrer. Un mal regal que arriba precisament l'any del seu desé aniversari, malgrat que l'organització denuncia que l'aportació municipal, que l'any passat va ser de 18.000 euros portava tres anys congelada.
Representants dels col·lectius Ocell i Fermall, junt amb els portaveus dels dos partits de l'oposició, van proclamar dimecres passat que el Festacarrer es durà a terme gràcies a la solidaritat dels participants, que acudiran sense cobrar. Això suposarà estrényer-se el cinturó en alguns aspectes. El correfoc durarà només mitja hora. Els membres dels Dimonis de la Mula Fera no cobraran, però la pólvora que usen sí que s'ha de pagar, va explicar Auro Giner, en nom de l'associació Ocell, que ha pres les regnes de l'organització del festival. Fermall s'encarregarà del Corre la Vara, la nit de rock reivindicatiu.
El Festacarrer acollirà també la Fira de Luthiers i la setena trobada de la Federació Valenciana de Colles de Dolçaina i Tabals. L'organització encara no sap quantes vindran, però sí que saben que no els podran pagar més que el sopar. Però això pareix no importar. El que compta és que seguisquen els cercaviles, concerts i balls populars. Com cada setembre des de 1995, hi haja qui haja al front de l'alcaldia.

1 Comments:

At 11:59 p. m., Anonymous Anònim said...

La notícia del Festacarrer apareix a www.diariparlem.com,www.valencianisme.com,www.racocatala.com,www.infobenissa.com,etc.
Ens estem donant a conèxier i la gent està col.laborant i signant.
Endavant!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home